Пъстри хвърчила ще изпъстрят отново небето над плаж Аспарухово на 22

...
Пъстри хвърчила ще изпъстрят отново небето над плаж Аспарухово на 22
Коментари Харесай

Пъстри хвърчила изпъстрят небето над плаж Аспарухово

 Пъстри хвърчила ще изпъстрят още веднъж небето над плаж " Аспарухово "  на 22 и 23 август по време на Фестивала на хвърчилата Въздушни чудеса, ноучи Varna24.bg . Ето какво оповестяват за медията ни уредниците на събитието:

" Въпреки сложната година, макар спирачките от ситуацията, основана от ковид, небето над плаж " Аспарухово " във Варна още веднъж ще бъде огряно с невероятната хубост на пъстрите хвърчащи модели– за осми следващ път.

Лято е! Ограниченията падат. Всички са зажаднели за забавление и игри.

Нашият Фестивал на хвърчилата и наслада за душата както на децата, по този начин и на възрастните. На пясъка, до плискащите се талази и игривия бриз, какво по-щастливо прекарване, с изключение на преследване на пъстри хвърчила или спиращи дъха резултати в небето под жарко светещото слънце или срамежливото наличие на луната в топлите нощи. 

Традиционно фестивалът притегля многочислени посетители от страната и чужбина, а уредник на събитието е Клуб " Асто “ с поддръжката на Община Варна посредством фонд “Култура “.

С всяка минала година фестивалът се разраства и става все по-атрактивен и сполучлив, а със своя интернационален темперамент това новаторско и атрактивно културно събитие способства за построяването на характерния образ на града.

Основен акцент на фестивала са демонстрациите на интернационалните кайт клубове, които показват своите неповторими модели хвърчила, постоянно достигащи впечатляващи размери, надпреварите с управляеми модели хвърчила и детските работилници, където малчуганите изявяват гениите си и се забавляват.

От 10.00 до 17.00 ч. през оповестените фестивални дни професионалните клубове на участниците ще демонстрират най-новите си творения, в това число атрактивните за децата обемни модели на разнообразни животни – мече, тигър, октопод, калинки и доста други. Очакваме да станем очевидци и на майсторско ръководство на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят доста бързо и разказват комплицирани фигури в небето. Парадът ще бъде придружен от приятна музика и други занимания за дребни и огромни.

Тази година в събитието ще се включат демонстратори и майстори на хвърчилата от няколко страни.

Всяко издание на фестивала насочва разнообразни послания, както рекламни, по този начин и публично значими, като да вземем за пример такива, свързани с чистотата на околната среда, опазването на застрашени типове птици и природата като цяло.

Провеждат се ателиета и работилници за детско творчество на тематики, свързани с летенето и вятъра.

От своето пораждане в Азия преди две хилядолетия, изкуството за разработване и стартиране на хвърчила се е популяризирало на всички места по света. Днес то е по-популярно от всеки път, то е метод за релаксация, занимателен спорт и тип духовно упражнение. И за разлика от доста други изкуства, в никакъв случай не е прекомерно рано или прекомерно късно да започнете да го практикувате. Заповядайте, с цел да се уверите в това! ", приканват уредниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР